Woonbeton

’Woonbeton is trendy, duurzaam én multifunctioneel’

woonbeton keuken rivev bv
Woonbeton in keuken

Woonbeton van Rivev BV is de ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een stoere, robuuste woonvloer die de trendy inrichting van hun woning helemaal afmaakt. Dankzij de duurzame en hygiënische eigenschappen is woonbeton tevens bijzonder geschikt voor kantoren, horecagelegenheden, winkels en fabriekshallen.
Woonbeton kan overal in uw huis of bedrijfspand gelegd worden: in de hal, keuken, badkamer of huiskamer. Daarnaast heeft een betonnen vloer diverse multifunctionele eigenschappen. Zo is een betonvloer bijvoorbeeld brandvertragend, krasvast, slijtvast en makkelijk schoon te houden.

Een woonbetonvloer van Rivev B.V.

 • Een duurzame, trendy vloer voor uw woning of bedrijf
 • Woonbeton is aan te leggen in alle kleuren
 • Rivev legt uw nieuwe woonbetonvloer snel aan
 • Naadloos gelegd en daardoor eenvoudig schoon te houden

Lees hier alles over de voordelen van woonbeton.

Neem contact opOfferte aanvragen

Opties voor uw nieuwe woonbeton vloer

Dankzij het gebruik van coatings, impregneermiddelen en oliën op het woonbeton kunnen wij u tevens de volgende opties bieden:

 • Een krasbestendige vloer
 • Een slijtvaste vloer
 • Een anti-slip vloer
 • Een antistatische vloer
 • Een vloeistofdichte vloer
 • Een chemisch bestendige vloer

Wilt u vrijblijvend advies van een van onze woonbetonexperts? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-14646517 of door ons contactformulier in te vullen.

De prijzen van woonbeton

De kosten van een vloer van woonbeton hangen af van diverse factoren. Zo is de prijsberekening van een woonbetonvloer afhankelijk van het aantal te leggen vierkante meters, de afwerking van de vloer, de kleur en het type ondergrond. Omdat iedere woonbetonvloer uniek is, kunnen wij u geen vaste prijs geven. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan. Wij maken een offerte op maat voor uw nieuwe vloer.

Offerte aanvragen

De vele mogelijkheden van woonbeton

Het flexibele karakter van woonbeton stelt ons in staat om de vloer op te leveren zoals u dat wilt. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit alle kleuren; beton hoeft door het toevoegen van pigment niet altijd grijs te zijn! Heeft u een opstapje of trede in de ruimte waar u woonbeton wilt laten leggen? Geen probleem, ook deze voorzien wij professioneel van het gewenste beton.

Woonbeton in betontinten van wit tot antraciet

Bij woonbeton wordt al snel aan een gladde, grijze vloer gedacht. De mogelijkheden met woonbeton zijn echter eindeloos: zo kunnen wij met behulp van pigment uw betonvloer iedere gewenste kleur voorzien. Voor een industriële betonlook raden wij natuurlijk zwart, wit of grijstinten aan, maar dankzij de vele pigmenten zijn ook drukkere en rustigere vloeren mogelijk. Hierbij wordt alleen de bovenste laag van uw betonvloer gekleurd, waardoor er minder kleurstof nodig is – dit scheelt natuurlijk in de kosten.

Betonnen terras
Betonnen terras schaakbord
Woonbeton woonkamer
Woonbeton in woonkamer

Woonbeton vormen naar wens

Tevens kunnen wij diverse vormen in het beton verwerken: zo brengen wij gemakkelijk verhogingen en verlagingen aan. Het is daarnaast mogelijk om bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf in de vloer te laten drukken. Het hoeft echter niet altijd zakelijke doeleinden te hebben: zo verwerkten wij eerder een schaakbord in een betonvloer.

Wilt u weten wat er in uw bedrijfspand of woning mogelijk is met woonbeton? Bekijk de foto’s van door ons gelegde woonbetonvloeren of neem contact op met Rivev BV: u kunt bellen naar 06-14646517 of het contactformulier gebruiken.

Offerte aanvragen

Vloerverwarming onder uw nieuwe woonbetonvloer

Een vloer van woonbeton kan zeer goed gecombineerd worden met vloerverwarming. De warmte wordt door het egale beton gelijkmatig verdeeld; zo wordt iedere ruimte zeer energiezuinig verwarmd. Lees hier meer over vloerverwarming.

 

Strak en stijlvol woonbeton, zonder scheuren

Woonbeton komt direct uit onze mobiele betoncentrale en kan daarom relatief snel gelegd worden. Doordat woonbeton automatisch nivelleert, vormt zich vanzelf een strakke vloer. Wij brengen de betonvloer aan met wapening en met de juiste toepassingen van plastificeerders en dispensies kunnen wij een scheurvrije vloer garanderen. Vervolgens wordt de vloer behandeld met een schuurmachine (voorzien van diamanten schijf), om zeker te zijn van een goed gesloten toplaag. Ook wordt de betonvloer geïmpregneerd en met een speciale sealer behandeld. Het is tevens mogelijk om de vloer met een natuurlijke was af te werken, waarna het definitief klaar is voor dagelijks gebruik. De dikte van deze betonnen vloeren varieert tussen de zes millimeter en tien centimeter (afhankelijk van de ondergrond).

Vroeger waren de naden die ontstaan in vloeren een van de grote nadelen van woonbeton, maar tegenwoordig is dit gelukkig verleden tijd. Doordat onze betonvloeren naadloos zijn en een gladde afwerking krijgen zijn ze makkelijk te onderhouden: bij het schoonmaken heeft u zodoende geen last van vuilresten die achter voegen blijven hangen.

Woonbetonvloer Keuken
Woonbeton als woonvloer in keuken
Betonnen Terras
Betonnen Terras

 

 

 

 

 

 

 

 

De vele voordelen van woonbeton

Een vloer van woonbeton is door het toevoegen van pigment in alle mogelijke kleuren aan te brengen: van het veelgekozen grijs tot zeer opvallende kleurtinten. Een woonbetonvloer past daardoor bij elke interieurstijl.

Woonbeton heeft daarnaast als grote voordelen dat het kleur-, slijt- en krasvast is. Bovendien is de cementgebonden woonbetonvloer brandvertragend, bestand tegen uv-straling en eenvoudig schoon te houden. Woonbetonvloeren worden namelijk geheel naadloos aangelegd, waardoor hij gemakkelijk stofvrij te maken is: perfect voor mensen met een stofallergie.

De unieke eigenschappen van woonbeton maken de vloer zeer geschikt voor gebruik in woningen. Zo kan de vloer aangelegd worden in de woonkamer, de hal, de keuken, het toilet en de badkamer. Rivev B.V. legt daarnaast woonbeton in kantoorpanden, hotels, cafés, winkels, fabrieken en werkplaatsen.

Door verschillende coatings en impregneermiddelen aan te brengen, kan woonbeton voorzien worden van de volgende eigenschappen:

 • krasbestendig
 • anti-slip
 • vloeistofdicht
 • slijtvast
 • antistatisch
 • bestand tegen chemische middelen

 
Meer weten over de voordelen van een vloer van woonbeton? Bekijk de pagina Voordelen van woonbeton.

Veelgestelde vragen over woonbeton

Wij krijgen regelmatig vragen over onze woonbetonvloeren. De meest gestelde vragen hebben wij verzameld en hieronder voorzien van een antwoord.

Vraag: Wat is woonbeton?
Antwoord: Woonbeton is een natuurlijke vloer van enkele millimeters dik. De ingrediënten van de vloer zijn cement, pigment, water en mineralen. De vloer wordt naadloos aangelegd en is in alle kleuren aan te brengen. Woonbeton is kras-, slijt- en kleurvast, bestand tegen vocht en eenvoudig schoon te maken.

Vraag: Is woonbeton alleen in grijstinten verkrijgbaar?
Antwoord: Nee, woonbeton is aan te leggen in alle kleuren. Door pigment aan het betonmengsel toe te voegen, kunnen we uw nieuwe woonbetonvloer iedere gewenste kleur geven.

Vraag: Kan woonbeton over mijn huidige betonnen vloer gelegd worden?
Antwoord: Ja, woonbeton kan over bestaande vloeren aangelegd worden. De voorwaarde is dat de ondervloer geheel vlak en gedroogd is.

Vraag: Is woonbeton moeilijk te onderhouden?
Antwoord: Nee. Omdat woonbetonvloeren naadloos aangelegd worden, is de vloer eenvoudig schoon te houden. Daardoor zijn deze vloeren zeer geschikt voor mensen met stofallergieën. Wij raden u aan om voor het schoonmaken van het woonbeton lauw water en pH-neutrale schoonmaakmiddelen te gebruiken. Let goed op: gebruik nooit schoonmaakmiddelen met zuren of chemische ingrediënten. Deze kunnen het woonbeton aantasten. Lees meer informatie over het onderhoud van woonbeton.

 

Rivev BV: dé specialist in vloeren van woonbeton

Floris van Bommel Keulen Betonnen vloer woonbeton


Rivev BV heeft jarenlange ervaring in de aanleg van (beton)vloeren, terrassen en vloerverwarming. Wij zijn werkzaam in het binnen- en buitenland: zo waren wij verantwoordelijk voor de betonvloer van de nieuwe winkel van schoenenmerk Floris van Bommel, in het Duitse Keulen. Ook legden wij de badkamervloeren in de tachtig luxe hotelkamers van het nieuwe Van der Valk-hotel in Sassenheim. Heeft u al een vloer van woonbeton en wilt u deze renoveren, egaliseren of vlinderen? Ook dit is natuurlijk mogelijk bij Rivev BV.

Rivev BV denkt graag met u mee over de mogelijkheden van woonbeton in uw woning, winkel of kantoor. Heeft u vragen of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan nu contact met ons op door middel van ons contactformulier, of bel 06-14646517.

Offerte aanvragen