Aanleg woonbeton

De aanleg van een woonbeton vloer gebeurt in een aantal stappen. Deze beschrijven we hieronder in detail. Bij het aanleggen van de vloer wordt bijvoorbeeld eerst de ondergrond voorbehandeld, waarna het beton gestort en gepolijst wordt. Ook het afwerken met bepaalde sealers komt in dit stappenplan aan bod.

Stap 1: het egaliseren van de ondervloer

Om een strakke woonbeton vloer te creëren, is het noodzakelijk dat de ondergrond vlak is. In principe kan het beton over iedere bestaande vloer gelegd worden, als die eerst volledig geëgaliseerd is. Hoe gladder de ondervloer, hoe minder oneffenheden op het woonbeton zichtbaar worden.

Stap 2: woonbeton aanbrengen

Voordat het woonbeton aangebracht wordt, is het eerst noodzakelijk om twee onderlagen van primer aan te brengen. Hiervoor gebruiken we een primer die zorgt voor optimale versteviging en verzadiging van de ondervloer. Door de primer hecht het woonbeton beter aan de ondervloer. Beide primerlagen moeten eerst 18 uur drogen, voordat de volgende laag aangebracht kan worden.

Wanneer de primerlagen voldoende gedroogd zijn, maken wij het betonmengsel. Dit doen wij ter plaatse in onze mobiele betoncentrale. Wanneer het geheel goed gemengd is, is het klaar om op de ondervloer gestort te worden. Het beton aanbrengen gebeurt in vlakken en lagen, afhankelijk van de door u gewenste dikte.
vlinderen-woonbeton

Stap 3: polijsten en vlinderen van de vloer

Doorgaans kan het gegoten woonbeton na twee tot zeven dagen gepolijst worden. Hiermee strijken we eventuele oneffenheden glad. Met een vlindermachine maken we vervolgens de welbekende ‘wolken’ in de vloer en laten we de diepte van de kleuren mooi uitkomen.
Ter afwerking en bescherming van de woonbeton vloer kunnen we desgewenst extra lagen aanbrengen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een laag steenolie, waardoor de kleur van het beton beter tot zijn recht komt. Ook is een topcoating mogelijk die de vloer extra duurzaam en slijtvast maakt en kunnen wij een waterwerende sealer aanbrengen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over woonbeton of kunnen wij u helpen met een passend advies voor uw woning? Kijk op de pagina Woonbeton of neem direct contact met ons op.