Onderhoud woonbeton vloer

Als u een woonbetonvloer heeft laten leggen, dan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wij krijgen dan ook regelmatig vragen over de beste manier om een woonbeton vloer schoon te maken en te onderhouden. Op deze pagina geven wij u een aantal tips voor het onderhoud van uw woonbetonvloer.

Hoe maakt u uw woonbetonvloer schoon?

Omdat een vloer van woonbeton naadloos wordt aangelegd, is er in principe weinig onderhoud nodig. Wij raden u wel aan om de vloer regelmatig schoon te maken. Begin het schoonmaken door uw vloer schoon te vegen met een bezem van paardenhaar. Hiermee verwijdert u het meeste vuil. Hierna dweilt u de vloer eenvoudig. Vul één emmer met lauwwarm water met een pH-neutraal schoonmaakmiddel en één emmer met alleen water. Gebruik de emmer met water om uw dweil uit te spoelen. Zo voorkomt u dat u het opgedweilde vuil weer over de vloer verspreidt.

Gebruik groene zeep

Woonbeton dat niet is geïmpregneerd vereist iets meer onderhoud dan een vloer die wel voorzien is van een impregneermiddel. Met een emmer lauw water en een dweil kunt u het meeste vuil verwijderen, maar voor een vloer die glimt als nooit tevoren raden wij aan om ouderwetse groene zeep met lijnolie te gebruiken. In combinatie met lauw water is groene zeep een zeer sterk schoonmaakmiddel. Bovendien brengt het een beschermend laagje aan op het woonbeton.

Nadeel van groene zeep

Groene zeep heeft een klein nadeel. Wanneer u warme vloeistoffen morst op de vloer, lost de groene zeep op die plek op. U dient de vloer dan opnieuw schoon te maken met de zeep om te voorkomen dat er alsnog vlekken ontstaan.

woonbeton keuken onderhoud

Laat de woonbetonvloer impregneren

Een vloer van woonbeton laat zich het eenvoudigst schoonmaken wanneer deze geïmpregneerd is. Wij kunnen uw nieuwe vloer impregneren met een speciale sealer die ervoor zorgt dat de vloer ondoordringbaar is voor vloeistoffen. Een geïmpregneerde woonbetonvloer laat zich eenvoudig schoonmaken met warm of lauw water.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw woonbetonvloer? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

T. 06-14646517
E. info@rivev.nl