Woonbeton voor particulieren

Een vloer van woonbeton geeft het interieur een minimalistisch en modern karakter. Ook creëert u door de stijlvolle naadloze afwerking een ruimtelijk effect in uw woning. Toch is woonbeton is niet alleen populair om zijn looks. Een woonbetonvloer is namelijk ook uiterst functioneel: woonbeton is slijtvast, onderhoudsvriendelijk en aan te brengen in diverse grijstinten.

 • Woonbeton voor woonkamer en terras
 • Naadloze afwerking en makkelijk in onderhoud
 • Woonbetonvloer in alle grijstinten
 • Wij plaatsen vloeren door heel Nederland
 • Vloerverwarming mogelijk in woonbeton

Ook buitenshuis is een woonbetonvloer ideaal: woonbeton wordt namelijk ook vaak toegepast als beton terras. Hierdoor is het interieur van de woonkamer en de tuininrichting perfect op elkaar afgestemd.

Contact Offerte

img1

Aanvullende opties

Standaard brengen we een topcoating aan die de vloer slijtvast maakt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om extra eigenschappen aan de woonbetonvloer toe te voegen:

 • Antisliplaag
 • Antistatische laag
 • Geluiddempende laag
 • Bestand tegen chemische middelen

Heeft u specifieke wensen of vragen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een offerte aan.


Contact Offerte

img2

Voordelen en nadelen van woonbeton

Een woonbetonvloer is ideaal voor toepassing in woonhuizen en terrassen , omdat woonbeton maar weinig onderhoud nodig heeft.

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Slijtvast
 • Naadloze afwerking
 • Beschikbaar in alle grijstinten
 • Vloeistofkerend
 • Vloerverwarming mogelijk

Bekijk alle voordelen van woonbeton
Eigenlijk is het enige nadeel dat een zelf nivellerende woonbetonvloer nooit 100% vlak kan zijn. Maar de vloer wordt uitvoerig monolitisch afgewerkt (gevlinderd), waardoor het verschil met het blote oog onmogelijk te zien is.

Woonbeton: modern, robuust en naadloos

Het multifunctionele karakter van woonbeton maakt het materiaal geschikt voor gebruik in landelijke en modern ingerichte woningen. Door de robuuste eigenschappen wordt woonbeton steeds vaker toegepast in tuinen. Zo is het mogelijk om een betonterras of betonnen oprit te creëren met woonbeton.

img3

Woonbeton aanbrengen in 3 stappen

1. Woonbeton aanbrengen

Het aanbrengen van woonbeton is afhankelijk van de locatie. Wanneer het buiten als terras wordt gelegd, dan moet er een bekisting gemaakt worden. Ook het wel of niet aanbrengen van een drain behoort dan tot de mogelijkheden.

Bij het binnenshuis aanbrengen van woonbeton is een minimale hoogte vereist. Daarom moet vaak de oude vloer er helemaal uit, omdat de vloer een paar centimeter dik wordt. Dit is afhankelijk van de inrichting van het huis. Hierbij moet u denken aan de beschikbare ruimte onder bijvoorbeeld deuren..

2. Woonbeton vlinderen

Na twee dagen kunt u weer voorzichtig over de vloer lopen en na gemiddeld vier weken is het woonbeton volledig uitgehard. Dit is afhankelijk van diverse factoren, zoals ventilatie. Na het storten van de vloer, wachten we tot het woonbeton wat gedroogd is. Vervolgens vlinderen we de vloer voor de eerste keer. Hierna wachten we tot de vloer nog wat verder gedroogd is, waarna we een tweede keer vlinderen. Afhankelijk van uw wensen herhalen we deze stappen tot de vloer naar wens is.

3. Topcoating aanbrengen

Na het vlinderen (monolitisch afwerken) van de woonbetonvloer impregneren we het woonbeton, zodat vloeistoffen minder snel in de vloer door kunnen dringen. Vet en vuil trekken door de topcoating niet meteen in de vloer, maar kunnen gemakkelijk afgenomen worden. Door de vloer meermaals te vlinderen, krijgt de vloer een gepolijst uiterlijk.

Hoe werkt het aanvragen van een woonbeton vloer?

Eerst gaan we met u in gesprek: we bespreken uw wensen op het gebied van kleur, structuur en belasting van de vloer. Ook bespreken we welke aanvullende lagen u in de vloer kunt laten aanbrengen. Eventueel nemen we ook contact op met uw aannemer om de constructie met hem door te nemen. Vervolgens stellen we een vrijblijvende offerte op en bespreken we wanneer het woonbeton geplaatst kan worden.

Onderhoud

Onderhoud van woonbeton is kinderspel: alleen dweilen en stofzuigen is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Prijzen

Een standaardprijs van woonbeton is lastig te geven: de uiteindelijke prijs is namelijk altijd afhankelijk van de vloeroppervlakte, dikte van de vloer en de vorm van de vloeroppervlakte.

Lees meer over onderhoud op onze onderhoud-pagina.

Neem contact op

Heeft u vragen over woonbeton of wilt u een offerte aanvragen? Naast woonbeton voor particulieren plaatsen we ook regelmatig woonbetonvloeren in kantoren en showrooms. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

Contact Offerte