Woonbeton prijzen

De prijs van een woonbetonvloer wordt bepaald aan de hand van diverse factoren: met name de vloeroppervlakte en staat van de ondervloer zijn bepalend voor de prijs. Als de ondervloer geen of maar weinig voorbehandeling nodig heeft, zal de offerte goedkoper uitvallen. Door alle factoren die meespelen, zijn we niet in staat om vaste prijzen per m² te noemen. Om meer inzicht te geven, geven we graag meer informatie over factoren die de prijs beïnvloeden:

Dikte van de woonbeton vloer

Een woonbeton vloer heeft een dikte tussen de 6 en 10 centimeter. Een dunnere vloer betekent minder materiaalkosten en een lagere prijs. De dikte van de vloer is vooral afhankelijk van de staat waarin de ondergrond verkeert. Bij een slecht onderhouden ondervloer zal er een dikkere woonbeton laag nodig zijn om een sterke vloer te creëren die jaren meegaat.

Oppervlakte van de vloer

Ook de totale vloeroppervlakte is bepalend voor de prijs. Hoe groter de vloeroppervlakte, des te lager wordt de uiteindelijke prijs per m². Bij het leggen van woonbeton spelen er altijd vaste kosten mee, zoals transportkosten en personeelskosten. In verhouding zijn deze kosten per m² aanzienlijk lager als we woonbeton direct op een groter vloeroppervlakte aanbrengen.

Keuze voor kleuren

Bij een woonbeton vloer kunt u één of meerdere kleuren in de vloer aan laten brengen, om een karakteristieke betonlook te creëren. Woonbeton is aan te brengen in alle denkbare kleuren, maar een afwijkende kleur zal de prijs van de woonbeton vloer wel beïnvloeden. Er moet in dat geval namelijk een extra supplement in het betonmengsel gemixt worden.

Vorm en indeling van de ruimte

Woonbeton is makkelijker aan te brengen in een ruimte die vierkant is. Met name bij het schuren, impregneren en sealen van woonbeton kost het meer tijd en materiaal als de ruimte aparte hoeken en vormen bevat.

woonbeton vloer huiskamer

Tips om te besparen op woonbeton

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten van woonbeton te drukken. Hieronder vindt u een aantal tips om eenvoudig op woonbeton te besparen:

1. Bespaar op materiaalkosten

De staat van de ondergrond bepaalt de dikte van woonbeton. Door zelf de ondervloer te egaliseren, bespaart u aanzienlijk. Hoe minder we de vloer moeten voorbehandelen, des te goedkoper valt de offerte uit.

2. Bespaar op extra opties

Een vloer zonder vloerverwarming, antisliplaag of antistatische laag kost minder tijd en materiaal en daarom bent u aanzienlijk goedkoper uit als u woonbeton zonder extra eigenschappen laat aanbrengen.

3. Werk samen met uw buren

Woonbeton valt aanzienlijk goedkoper uit als u woonbeton op een groter vloeroppervlakte laat aanbrengen. Door samen met uw buren een offerte aan te vragen, zijn wij in staat om efficiënt te werken en dat merkt u in uw portemonnee.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over ons woonbeton of een offerte aanvragen? Bekijk de pagina over woonbeton of neem contact met ons op via onderstaande buttons:

Contact Offerte