Voordelen van woonbeton

Een woonbeton vloer biedt particulieren en bedrijven vele voordelen. De vloer oogt robuust, is zeer goed bestand tegen krassen, verkleurt niet door de zon en is gemakkelijk te onderhouden. Op deze pagina lichten wij de multifunctionele eigenschappen van een woonbetonvloer voor u uit.

Duurzaam

Een woonbetonvloer wordt – zoals de naam al doet vermoeden – van beton gemaakt. Het beton wordt gegoten en vormt zichzelf naar de vorm van de ruimte. Dit wordt nivelleren genoemd. Hierdoor krijgt u gegarandeerd een strakke en vlakke vloer. De duurzame eigenschappen van beton zorgen ervoor dat u jarenlang plezier heeft van een woonbetonvloer.

De sterke eigenschappen van het beton maken de vloer zeer goed bestand tegen krassen; ook zult u geen last hebben van slijtplekken. Daarnaast is de vloer kleurvast en verkleurt deze niet door de invloed van uv-straling. Woonbeton verzekert u van een vloer die jarenlang meegaat.

Hygiënisch

Het beton voor uw nieuwe woonbetonvloer wordt naadloos gegoten. Door gebruik te maken van wapening, plastificeerders en dispersies voorkomen we dat het woonbeton gaat scheuren. Het naadloze karakter van de vloer levert diverse hygiënische voordelen op. Zo kan er zich geen stof en vuil in naden nestelen, waardoor de vloer heel gemakkelijk schoon te maken is. Voor mensen met een stofallergie is een woonbeton vloer dan ook zeer geschikt.

Kleuren

Een woonbeton vloer kan in alle kleuren gelegd worden, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Uiteraard kunt u kiezen voor de lichtgrijze kleur die beton kenmerkt, maar u heeft bij Rivev de keuze uit alle RAL-, NCS- en Sikkens-kleuren. Zo kunt u altijd een woonbetonvloer laten leggen met een kleur die precies bij uw interieur past.

Brandvertragend

Vloeren van een cementgebonden mengsel zijn brandvertragend. Omdat beton niet brandt, is een woonbetonvloer vele malen brandveiliger dan een vloer van hout.

Geluidsisolerend

Woonbeton is een vloersoort die geluiden reduceert. Loopgeluiden worden door het beton opgevangen, waardoor geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt.

Flexibel aan te leggen

Omdat het betonmengsel voor uw woonbetonvloer gegoten wordt, is de vloer zeer flexibel. Dit betekent dat we gemakkelijk een aantal treden in uw woonkamer mee kunnen gieten of een andere verhoging of verlaging aan kunnen brengen.

Vloerverwarming

Een vloer van woonbeton is zeer geschikt voor vloerverwarming. Voor zowel woningen als bedrijven kan een woonbetonvloer met ingebouwde vloerverwarming besparen op de energierekening. De warmte van vloerverwarming wordt door het beton gelijkmatig verdeeld, waardoor de ruimte efficiënter verwarmd wordt. Lees meer informatie op de pagina Vloerverwarming.

voorbereiding vloerverwarming voor woonbeton vloer

Particuliere en zakelijke mogelijkheden

Woonbetonvloeren worden zowel zakelijk als particulier steeds populairder. In woningen geeft de vloer een robuuste en trendy uitstraling aan de inrichting, terwijl veel bedrijven kunnen profiteren van de hoge duurzaamheid van de vloer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een woonbeton vloer van Rivev? Bekijk de pagina Woonbeton of neem direct contact met ons op via het contactformulier of onderstaande gegevens:

T. 06-14646517
E. info@rivev.nl