Rivev

De pluspunten van een waterontharder

Geplaatst op

Kalkaanslag is nooit een pretje en het kan lastig zijn je waterleidingen of apparaten te ontkalken. Daarom raden we aan om een waterontharder te benutten. Kalkwater is water dat vol zit met ‘harde’ mineralen zoals calcium en magnesium. Des te hoger het calcium- en magnesiumgehalte, des te harder je water is en des te meer je het merkt. In dit artikel vertellen we wat de pluspunten zijn van een waterontharder.

Tip: kijk op deze website voor een mooie aanbieding op de beste waterontharder!

Gezondere huid

Door je te wassen met kalkwater kun je je huid irriteren en uitdrogen. Als je altijd hard water bent gewend, dan merk je het mogelijk niet meer en ben je eraan gewend geraakt dat je huid droog aanvoelt na het douchen. Als je je wast met ‘zacht’ water zal je bijzonder verrast worden. Doordat de harde mineralen uit het water zijn zal je huid direct zachter en minder geïrriteerd zijn.

Verwijdert ongewenste smaken uit drinkwater

Iedereen heeft een andere smaak, natuurlijk, maar de chemische smaak die uit kalkwater kan komen is voor velen niet erg prettig. Een waterontharder helpt bij het verwijderen van deze ongewenste en vieze smaken, door de mineralen te verwijderen. In plaats van een vieze smaak, draai je gewoon je kraan open en kun je op elk moment vers, vakkundig gefilterd water drinken.

Beter voor leidingen en apparaten

Kalkvrij water is vooral zachter, zo tevens voor je leidingen en apparaten. Het zal de kalkaanslag die hard water soms achterlaat, niet hoeven meemaken wat problemen met de levensduur voorkomt. Tevens helpt een waterontharder bij het schoonmaken. Dit doordat kalkvrij water beter reageert met zeep en daarom meer bacteriën dood maakt.

Bespaart geld

Alsof alle voordelen voor de gezondheid nog niet genoeg waren, kan een waterontharder je op lange termijn veel geld besparen. Calcium is geen warmtegeleider, dus kalkaanslag die ontstaat in warm water zorgt ervoor dat het meer energie kost om warm water te produceren. Dus wacht niet en schaf jouw waterontharder aan voor gezonder en betaalbaarder water.

Gerelateerde berichten

Gave badkamer ideeën

Om de zoveel tijd is het goed om je badkamer en nieuwe look te geven. Ook wanneer je een woning gekocht hebt en nog niet helemaal weet wat je precies...

Lees meer

De voordelen en toepassing van metaalverf voor thuis

Er zijn tegen redenen waarom je ervoor zou kiezen om metaalverf in de setting van je woning/tuin te gebruiken. Wij vinden het leuk om je te...

Lees meer

Over ons

Maak je woondromen waar, lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ rivev.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden