Rivev

Kies de juiste ondergrond voor je kunstgras

Geplaatst op

Stel je voor: je hebt een prachtig huis gekocht, maar de tuin heeft echt een make-over nodig. Wanneer je een mooi gazon wilt hebben dat er het hele jaar lekker strak bij ligt, is kunstgras de mooiste optie. Maar waar moet je nu allemaal op letten als je kunstgras gaat leggen in je tuin? Een goed begin is het halve werk en het goede begin bij kunstgras is het kiezen van de juiste ondergrond. We geven je graag een paar tips.

Kies de juiste ondergrond

Afhankelijk van waar je kunstgras allemaal voor wilt gebruiken, moet je goed nadenken welke ondergrond kunstgras je nodig hebt. Gaat het om een strak gazon dat er vooral voor het zicht ligt of wil je ook graag dat je kinderen er zo veilig mogelijk kunnen ravotten? Aan de hand van jouw eisen kan je kiezen voor verschillende soorten ondergronden voor je kunstgras:

Stabiliserend gronddoek

Een stabiliserende gronddoek voorkomt kleine kuilvorming in je kunstgras wanneer je erop loopt of als je kinderen erop spelen. Als je geen gronddoek gebruikt en er kuilvorming ontstaat, kan het zelfs zo erg worden dat je hobbels krijgt in je gazon. Dit probleem is dus simpel op te lossen door dit stabiliserende gronddoek tussen de zandlaag en het kunstgras aan te leggen.

Valdemping

Als je kinderen veel spelen op je kunstgras of als je er zelf intensief overheen loopt, is valdemping een goedkope en slimme oplossing. Het heeft nog meer voordelen, want naast dat het materiaal valdempend is, is het ook:

  • Druk verdelend
  • Drainerend 
  • Egaliserend

Dempingsplaat

Als je kunstgras wilt aanleggen rondom speeltoestellen of op de plek waar je kinderen veel spelen, is de dempingsplaat de beste ondergrond voor je kunstgras. Deze zijn super dempend wanneer iemand onverhoopt valt en dankzij de stabiliteit die deze platen bieden, is een stabiliserende gronddoek ook niet meer nodig. Daarnaast is een dempingsplaat al vaak voorzien van een onkruidwerende laag. Dempingsplaten zijn vaak te koop in verschillende diktes, zodat je de ondergrond helemaal kan afstemmen op jouw wensen.

De keuze is reuze

Zoals je ziet is er veel keuze qua ondergrond voor je kunstgras. Daarom is het belangrijk om je van tevoren te verdiepen in de doeleinden waar je je kunstgras gazon allemaal voor wilt gebruiken. We hopen dat deze tips je iets geholpen hebben bij het maken van je keuzes.

Gerelateerde berichten

Gave badkamer ideeën

Om de zoveel tijd is het goed om je badkamer en nieuwe look te geven. Ook wanneer je een woning gekocht hebt en nog niet helemaal weet wat je precies...

Lees meer

De voordelen en toepassing van metaalverf voor thuis

Er zijn tegen redenen waarom je ervoor zou kiezen om metaalverf in de setting van je woning/tuin te gebruiken. Wij vinden het leuk om je te...

Lees meer

Over ons

Maak je woondromen waar, lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ rivev.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden