Rivev

Thuiscomfort op een ecologische manier: goede muurisolatie!

Geplaatst op

Het maakt niet uit in welk seizoen je zit: het is altijd belangrijk dat je woning een goede isolatie heeft. In de zomer wil je dat de warmte buiten blijft en de koelte binnen terwijl je in de winter natuurlijk graag wil dat het binnen lekker warm is en de kou buiten blijft. Het binnen warmer of kouder maken kost veel energie. Apparaten als verwarmingsinstallaties en airco’s moeten erg hard werken als de isolatie niet op orde is.

Door een goede muurisolatie bespaar je veel geld en ontzie je het milieu. Dit nemen we graag met je door in deze blog. 

Minder energie gebruiken 

Wanneer de muurisolatie van een goede kwaliteit is dan blijft de warmte of koude binnen en zal er ook geen warmte of koude van buiten binnendringen in de woning. Zo blijft het veel langer warm of koel binnen en is deze temperatuur ook veel gemakkelijker zonder al teveel energiegebruik te bewaren. In oude woningen is het nog weleens het geval dat de isolatie niet modern is. Dan is het mogelijk om muurisolatie te laten aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf. Hiervoor hoeft niet de hele wand overgehaald worden, tegenwoordig is het heel gemakkelijk om met speciale technieken bepaalde isolatiematerialen in de muur te brengen.

Ecologische wonen 

Door een juiste isolatie van de wanden, maar ook van de plafonds en de vloeren in je huis, is het mogelijk om ecologischer te wonen simpelweg omdat je veel minder energie verbruikt met een goede isolatie. Het grootste gedeelte van het energieverbruik in een woning gaat op aan het koelen en verwarmen van de verschillende ruimten en natuurlijk ook het water dat verwarmd moet worden om te douchen en te koken. Voor dit laatste zijn andere oplossingen bijvoorbeeld elektrische fornuizen. 

Wanneer je wilt weten hoe jouw woning beter geïsoleerd kan worden dan is het raadzaam om eens te kijken op koston.nl. Ze helpen je graag een paar flinke stappen verder!

Gerelateerde berichten

Over ons

Maak je woondromen waar, lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ rivev.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden